Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-09@03:43:41 GMT

مجله بخوانیم/ تجربه؛ پیاده‌رَوی با شفیعی کدکنی

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۰۳۵۸

مجله بخوانیم/ تجربه؛ پیاده‌رَوی با شفیعی کدکنی

  شمارۀ تازۀ ماهنامۀ «تجربه» تصویر دکتر محمد‌رضا شفیعی کدکنی را بر روی جلد دارد و بهانۀ آن 82 ساله شدن استاد محبوبی است که همچنان با جوان‌ها دم‌خور است و بی هیچ مجامله و اغراق، شکوه او درفرهنگ و ادبیات معاصر ایران و در عرصه های آکادمیک، از بخت یاری‌های زیستن در این زمانه است.



  پژمان موسوی سردبیر جدید تجربه ضمن روایت یک پیاده روی پاییزی خبر داده استاد هم گرفتار کرونا شده بود و خوش بختانه از آن رسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل شفیعی کدکنی با کرونا اما نه به خاطر بیماری خودش که به سبب تعطیل شدن کلاس‌های سه‌شنبه هاست که حس و حال آن به ضرب‌المثل بدل شده و استاد هم دل‌تنگ آن است.


   یکی دیگر از موضوعاتی که سردبیر تجربه با دکتر شفیعی در میان گذاشته «امتناع تفکر» است و جالب این که نشریه هنگامی منتشر می‌شود که آرامش دوستدار فیلسوف ایرانی که مدعی بود اول بار بحث امتناع تفکر را او مطرح کرده درگذشته و البته به او اشاره نشده است.


  یونس شکرخواه، روزنامه‌نگار پرسابقه و استاد ارتباطات، شرح دل‌دادگی خود به دنیای شفیعی را نوشته و هادی خانیکی دیگر استاد ارتباطات که او نیز خراسانی است به نقل‌قولی از یک خراسانی دیگر دربارۀ این خراسانی پرآوازه پرداخته است. جمله‌ای از اخوان ثالث دربارۀ شفیعی کدکنی: «بودنی دارد چون اوج سرودن، از پُرباری».


  سما بابایی که در دورۀ جدید دبیری تحریریه را بر عهده دارد نگاهی انداخته به اشعار استفاده شده از شفیعی کدکنی در موسیقی ایرانی و توصیف خود دربارۀ او را در عنوان نوشته منعکس کرده است: شاعری که آخر ندارد.

   چنان‌که گفته شد اما وجه غالب شفیعی کدکنی رابطۀ او با جوانان و کلاس‌های اوست. در روزگاری که دغدغه‌ها دیگر شده و بیشتر سؤال می‌کنند تا از آنان سؤال نپرسند و دانشِ داشته یا نداشته به چالش کشیده نشود شفیعی کدکنی در سه‌شبه‌های پرشور دانشگاه تهران، دانشجویان ایستاده و نشسته و مشتاق را به وجد می‌آورد و شرح این سه‌شنبه ها را نیما ظاهری در این پرونده نوشته است و گزارش خود را باشعر قیصر امین‌پور دربارۀ همین سه‌شنبه‌ها به پایان برده است: راستی باز هم می‌توانم/ بار دیگر از این پله ها/ خسته/ بالا بیایم/ تا تو را/ لحطه ای بی‌تعارف/ روی آن «صندلی های چوبی/ با همان خندۀ بی‌تکلف ببینم؟


  تجربه، مجله هنر و ادبیات است اما در سال‌های اخیر وزن ادبیات در آن بیش از سینما بوده و شمارۀ آبان با مطالب سینمایی نشان می‌دهد که می‌خواهند بیشتر به سینما بپردازند و احتمالا باید منتظر پزونده‌هایی دربارۀ سریال‌های شبکۀ نمایش خانگی یا گفت و گویی اختصاصی با اصغر فرهادی به بهانۀ  فیلم «قهرمان» هم باشیم.

  گفت‌و‌گو با حنانۀ سلطانی نویسندۀ رمان «شاه 1298 تهران، 1350 شیراز» نیز بسیار خواندنی است. نویسنده در این رمان با فرض ترور محمد‌رضا شاه در جریان جشن های 2500 ساله در 50 سال قبل داستان‌پردازی کرده است.

   کتابی که به عنوان «رمان ماه» مجله هم معرفی شده است. هم مصاحبه را پیش از خرید و خواندن رمان می توان خواند و با علاقه و آگاهی بیشتر خواند و هم بعد از خواندن آن. بهتر اما این است که هم رمان را بخریم و بخوانیم و هم مجله را و این مصاحبه را بخوانیم!


  از ویژگی های تجربه که از مهر ماه و درشمارۀ اول دورۀ جدید هم مشهود بود توجه به وضعیت افغانستان به خصوص با دغدغه های زبان فارسی است تا جایی که احمد طالبی‌نژاد در مطلبی دربارۀ مستند «میراث ماندگار» که به فریدون علاء پرداخته هم گریزی به تخصص چشم پزشکی دکتر عبدالله عبدالله رییس امور اجرایی در دولت ساقط شدۀ کابل زده است.

   در یادداشت مدیر مسؤول هم به نکتۀ جالبی دربارۀ برنده نوبل ادبیات 2021 اشاره شده که متفاوت و درخور تأمل است. چرا که عبدالرزاق قُرنح، برنده بریتانیایی- تانرانیایی نوبل ادبیات امسال زنگباری تبار است؛ جزیره ای نیمه خودمختار در شرق آفریقا و زنگبار در فرهنگ ما معادل کل آفریقا هم بوده است.


   معرفی مجلات معتبر که دکه های مطبوعات را از تسخیر کامل دخانیات و تنقلات به درآورده اند به قصد نقل بخش های مهم آنها نیست تا خواننده احساس بی نیازی کند و سراغ خرید مجله نرود. تبلیغ از جنس آگهی ها هم نیست.

  توصیه به گذران اوقات فراغت و احساس لذت با کمترین هزینه است چرا که هنوز هم با 50 هزار تومان هیچ گزینۀ دیگری نیست که ما را به خلوت خودمان و به خلوت اهل فکر و هنر ببرد. تجربه، مروارید، اندیشه پویا، نگاه نو، زنان امروز، دیلمان، آگاهی نو، تجارت فردا، عصر اندیشه و وزن دنیا و دیگر مجلات را به این قصد معرفی می کنیم. اگر مجال باشد همه را و اگر نه برخی را. نه در مقام گزینش که برای مشارکت مخاطبان در این لذت.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۰۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدعلی علومی درگذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدعلی علومی رمان‌نویس، پژوهشگر، اسطوره‌شناس و طنزنویس روز گذشته یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در بم شهر زادگاهش دار فانی را وداع گفت.

از آثار او می‌توان به رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات و... اشاره کرد.

علومی متولد ۱۳۴۰ بود و فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود.رمان «آذرستان» او در سال ۷۷ کتاب برگزیدهٔ سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز «شاهنشاه در کوچه دلگشا» برندهٔ سی سال رمان طنز ایران شد.

از محمدعلی علومی آثار پژوهشی متعددی در حوزه‌های مختلف ادبیات باقی مانده است.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903304

دیگر خبرها

  • اولیانوف: دربارۀ سفر گروسی به ایران با او گفت‌وگو کردم
  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • بزرگان استان قزوین اجازه شایعه سازی برای مدیران را ندهند
  • کتاب «آقاسید محمود» به نمایشگاه کتاب می آید
  • بررسی علل بروز تنش در ورزشگاه‌ها در مجله فوتبال
  • ببینید | ویدئوی جدید القسام دربارۀ اسرای صهیونیست
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • 4 افسانۀ غیرواقعی دربارۀ گرگ‌ها
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • محمدعلی علومی درگذشت