Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تیم بین رشته‌ای از دانشگاه تگزاس با روشی نانویی ویروس انسدادی تنفسی (RSV) را تنها در ۲ دقیقه تشخیص دادند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یک تیم بین رشته‌ای از دانشگاه تگزاس با استفاده از روش DIAMOND ویروس انسدادی تنفسی (RSV) را تشخیص و نشان دادند که این روش ۱۵۰ برابر حساس‌تر از روش‌های رایج تجاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندازه‌گیری در این روش در مدت زمان ۲ دقیقه انجام می‌شود.

توانایی تشخیص سریع بیماری‌ها با دقت بالا از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. محققان برای رفع این نیاز راهبرد ساده و جدید برای حسگری دیجیتال تک ذره‌ای مبتنی بر تشخیص نانوحباب موسوم به DIGitAl plasMONic (DIAMOND) ارائه کردند. این فناوری جدید تشخیص سریع و فوق حساس ویروس‌ها را در یک روش همگن یک مرحله‌ای فراهم می‌کند.

آرایه دیجیتال شامل تشخیص تک مولکولی و کمی‌سازی مطلق است. در حالی‌که روش‌های مرسوم، مانند روش جذب جاذب ایمنی متصل به آنزیم (ELISA) و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR)، به‌طور گسترده استفاده می‌شوند، روش‌های دیجیتال در حال توسعه هستند.

در یک روش دیجیتال، آنالیت به‌صورت ذرات کوچک یا قطرات امولسیون در می‌آید تا تقویت سیگنال مستقل و شمارش صورت گیرد. با این کار حساسیت تا ۱۰۳ برابر بیشتر از روش‌های مرسوم افزایش می‌یابد.

با این حال، آرایه‌های دیجیتال از عملیات پیچیده حسگری برخوردار هستند. پلتفورم‌های آرایه‌های دیجیتال که مبتنی بر میکرو/نانوذرات هستند بر این چالش‌های محدودیت غلبه می‌کنند. تشخیص تک ذره‌ای با شناسایی مولکول‌های هدف تغییرات یک ذره را بررسی می‌کند. این آرایه‌ها شامل تصویربرداری میدان تاریک/روشن، تصویربرداری تداخل سنجی یا فلورسنت، پراکندگی رامان با سطح افزایش یافته، تصویربرداری میکروسکوپی رزونانس پلاسمون سطح و ردیابی تحرک ذرات است. با این حال، این روش‌ها نیاز به تصفیه ذرات دارد که فرآیند پرزحمتی بوده و دستورالعمل‌های تصویربرداری پیشرفته نیز ممکن است استفاده گسترده از این روش‌ها را محدود کند.

DIAMOND با استفاده از نانوذرات طلا (AuNP) به‌عنوان برچسب استفاده کرده و نیاز به تقویت‌سازی و جداکردن ندارد.

نانوحباب‌های پلاسمونی (PNB) به حباب‌های بخار تولید شده توسط تحریک پالس کوتاه لیزر نانوذرات پلاسمونیک (NP) اشاره دارند. محققان با استفاده از چیدمان خاصی از ادوات، سامانه‌ای ارائه کردند که در آن سوسپانسیون نانوذرات درون میکروستون‌ها در جریان هستند. پرتوی لیزر متمرکز یک «محفظه مجازی» در مقیاس حدود ۱۶ pL را کاوش می‌کند و تولید نانوحباب‌های پلاسمونی منفرد را تشخیص می‌دهد.

محققان DIAMOND را به‌عنوان یک روش جدید برای شمارش دیجیتال تک ذره با کمک نانوذرات طلا توسعه داده‌اند. آن‌ها همچنین نشان دادند که DIAMOND امکان شناسایی نانوذرات منفرد و شناسایی ناهمگنی از یک جمعیت یکنواخت را فراهم می‌کند. DIAMOND فرصت‌های جدیدی را برای توسعه آرایه‌های دیجیتال تک ذره‌ای فراهم می‌کند که در آن نیاز به جداسازی و تقویت و تشخیص سریع و فوق حساس انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو تشخیص بیماری ویروس تنفسی آرایه ها روش ها یک روش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۲۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت گونه ای جدید و بسیار خطرناک از ویروس ابولا توسط دانشمندان چینی

به‌نظر می‌رسد که همه جنجال‌های ناشی از اتهام ساخت ویروس کرونا توسط چین، برای دولت و دانشمندان این کشور کافی نبوده است؛ چرا که اخیرا در گزارشی از روزنامه بریتانیایی دیلی میل فاش شده که گروهی از دانشمندان چینی با دور زدن قوانین ایمنی، سویه‌ای جهش یافته از ابولا را در آزمایشگاه تولید کرده‌اند که به‌مراتب مرگباتر از سویه‌های قبلی است.

ساخت گونه ای جدید از ویروس ابولا توسط چینی‌ها

بنا بر گزارش دیلی میل، گروهی از محققان دانشگاه پزشکی هبئی در چین، طی آزمایش‌های خود، یک پروتئین از ویروس ابولا را به یک بیماری مسری اضافه کرده‌اند و این مسئله منجر به افزایش شدت پخش ویروس در بدن انسان شده است.

به گزارش گجت نیوز، بنا بر مقاله‌ای که از نتایج این پژوهش منتشر شده، بعد از تزریق این ویروس جدید به گروهی از همسترها، محققان عوارض جسمی شدیدی مشابه با ابولا، از جمله نارسایی شدید چند عضو بدن مشاهده کردند. از دیگر عوارض این سویه جدید ابولا که در این آزمایش رخ نمود، ترشح شدید چشم همسترها بود که به‌شکل پوسته‌ای روی چشم آن‌ها را می‌پوشاند و بینایی‌شان را مختل می‌کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشخیص فشار خون بالا از روی انگشتان | بهترین راه برای کنترل فشار خون چیست؟
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • ساخت گونه ای جدید و بسیار خطرناک از ویروس ابولا توسط دانشمندان چینی
  • حسگری که مواد مخدر را ۶ برابر سریع‌تر شناسایی می‌کند
  • چطور می توان فشارخون بالا از روی انگشتان تشخیص داد؟
  • تشخیص فشارخون بالا از روی انگشتان
  • اسب تروجان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟