Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@09:28:09 GMT

بغض شفیعی‌کدکنی در سوگ مظاهر مصفا ترکید

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۷۴۴۷

بغض شفیعی‌کدکنی در سوگ مظاهر مصفا ترکید

ایبنا نوشت: محمدرضا شفیعی کدکنی پیش از کلاس خود در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران یادی از دوست و همراه قدیمی خود، مظاهر مصفا کرد و بغضش در سوگ از دست دادن او ترکید.

محمدرضا شفیعی کدکنی در کلاس روز سه شنبه‌ چهاردهم آبان در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران قبل از این که مانند همیشه سراغ پاسخ به سوالات دانشجویان علاقه‌مند به ادبیات برود با یادآوری درگذشت همکار فقیدش بغضش ترکید و به همراه حضار یک دقیقه‌ای به احترام دوست و همراه قدیمی‌اش ایستاد و فاتحه‌ای خواند پس از آن از دانش و خدمت مظاهر مصفا گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شفیعی کدکنی در ابتدا اظهار کرد: «استاد مظاهر مصفا یک دکتر و استاد رشته ادبیات فارسی بود که در ۱۰۰ سال اخیر دانشگاه ادبیات داشته است، در دانشگاه‌های مختلف، مصادیق چنین استادی و چنین شخصیتی کم نیست اگر بگویم چندین هزار شاید اغراق نباشد؛ اما استاد مصفا امتیازات بسیار بزرگی بر همه مصادیق یک دکتر و استاد ادبیات داشت که بسیار استثنایی و نادر بود.»

او همچنین گفت: «استعداد شخصی و فردی مصفا، محیط خانوادگی او و شرایطی که برای تربیت‌اش فراهم شده بود خود حالتی کاملا استنایی داشته است و بعد هم تمام این ۹۰ سال عمر را، حال بگویم ۷۰ سال از این ۹۰ سال عمر را شب و روز در خدمت فرهنگ ملی ما فعالیت کرد. او واقعا در شاخه خود حداقل در نسل خود منحصر و متشخص بود. به نظر من بعد از ملک‌الشعرای بهار که حالت استثنایی داشت و حمیدی شیرازی که در همین حال و هوا شاعر بی‌مانندی بود، دکتر مصفا نیز ادامه سنت شعری این بزرگان در فرهنگ ملی ما بود.»

کدکنی درباره حالات درونی مظاهر مصفا بیان کرد: «همه حالات خصوصی او خشم، نفرت، شادی و غم‌هایش اصیل، نجیب و ملی بود. برای من خیلی سخت است. به هر حال دانشگاه تهران استاد بسیار برجسته، ممتاز و بی‌مانندی را از دست داد، زبان فارسی شاعر بزرگ و تراز اولی را در نوع خود از دست داد؛ حوزه پژوهش‌های شعر فارسی و ادب فارسی محقق بسیار بسیار برجسته‌‍ای را از دست داد و جوانمردی و آزادگی یکی از مصادیق اجل و اتم خودش را با فقدان ایشان از دست داد.»

او در پایان گفت: «دکتر مصفا با نثر بسیار شیوا و دل‌انگیزی می‌نوشت؛ شاید کم نوشته باشد ولی مجموعه آنچه او نوشته است حتی در حوزه نثر هم از نمونه‌های برجسته نثر فاخر زبان فارسی در عصر ماست. باید برای بزرگ داشت و تکریم او و معرفی فضیلت‌ها و ارزش‌های هنری او مجالسی در دانشگاه تهران تشکیل شود و صاحب‌نظران هرکدام گوشه‌ای از چشم‌انداز پهناور خلاقیت او را بررسی کنند و حاصل آن به صورت کتابی آکادمیک تهیه و منتشر شود تا هم، اکنونیان و هم آیندگان نسبت به این استاد بزرگ معرفت هرچه بیشتری حاصل کنند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: مظاهر مصفا شفیعی کدکنی ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۷۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید دانشگاه در امید آفرینی برای جامعه نقش آفرینی کنند

به گزارش خبرنگار مهر، باقر گرگین سه شنبه شب در آئین بزرگداشت روز استاد و مقام شهید مطهری ضمن تبریک و گرامیداشت روز استاد گفت: استاد مرتضی مطهری نمونه کامل و راستین یک معلم انسان ساز است که در تارک زمان درخشیده است و قله‌های بلندی را فتح ساخته و انسان‌های بزرگی را تربیت کرده است.

رئیس سازمان بسیج اساتید استان بوشهر نقش اساتید را در امید آفرینی برای جامعه بخصوص دانشجویان مهم دانست و اذعان کرد: اساتید با بهره گیری از دستاوردها و پیشرفت‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تبیین دانشجویان نسبت به جنگ‌های متعدد شناختی دشمنان می‌تواند نقش بسیار تأثیرگذاری را در جهاد تبیین و امیدآفرینی داشته باشند.

آئین بزرگداشت روز استاد و مقام شهید مطهری با حضور مسئولان استانی در آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بوشهر امام خامنه ای برگزار شد.

کد خبر 6099977

دیگر خبرها

  • غزه؛ محور مقاومت در ادبیات فارسی
  • مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید
  • دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک شد
  • شهید مطهری مسیر حرکت جوانان را به سمت آموز‌های دینی سوق داد
  • ‌دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک می‌شود
  • بزرگان استان قزوین اجازه شایعه سازی برای مدیران را ندهند
  • اساتید دانشگاه در امید آفرینی برای جامعه نقش آفرینی کنند
  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • پرونده مرگ بلاگر زن معروف در سوپر ساختمان شهر مشهد | صورت او ترکید!
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند