Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@14:18:23 GMT

شفیعی کدکنی؛ شاگرد برجسته مکتب دکتر فیاض

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۰۶۰۳۵

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان گفت: دکتر شفیعی کدکنی، شاگرد برجسته و شاخص دکتر فیاض است و خیلی از شاگردان دیگر نیز در مکتب این مرد بزرگ پرورش یافتند.

به گزارش ایسنا، دکتر مهدی نوریان که در مراسم «شب علی‌اکبر فیاض» در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد سخن می‌گفت، اظهار کرد: در مورد دکتر فیاض سخن گفتن کار دشواری است، ابعاد مختلف شخصیت این مرد بزرگ نیازمند سال‌ها گفت‌وگو است؛ اما به ناچار من چند نکته را عرض می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزگاری که کمیت جای کیفیت را گرفته و عقل مردم به چشمانشان است، اولین سوالی که پیش می‌آید درباره کمیت آثار دکتر فیاض است که چندان زیاد نیست.

او ادامه داد: ما آرزو داشتیم که آنچه در سینه‌ او بود، به رشته تحریر درمی‌آمد ولی باید درنظر داشت که برخی استادان بیشتر وقت خود را به جای نوشتن، صرف آموختن می‌کنند.


این استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: بنیان‌گذاری دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد و پرورش شاگردان شایسته از مهم‌ترین کارهای اوست. بنده توفیق دیدار با ایشان را نداشتم اما با یک واسطه از فضایل ایشان آگاهی پیدا کردم و آن واسطه که نزدیک به دو ماه پیش چشم از جهان گشود، دکتر غلامعلی کریمی بود و ای کاش زنده بود به دلیل این که خطیب توانایی بود و درباره دکتر فیاض می‌توانست سخن بگوید.

نوریان خاطرنشان کرد: به هر حال یک وجه بسیار شاخص دکتر فیاض، پرورش شاگردان است. استادی مانند دکتر فیاض، یک تن تنها نیست و در تعداد شاگردانش ضرب می‌شود و موج برمی‌دارد و هر کس یک کلمه از او آموخته باشد و برای شاگردانش گفته باشد، آن کلمه فراگیر می‌شود.

او افزود: در زمانی که عقل همه به چشمشان  باشد و مقاله علمی پژوهشی مایه ترقی افراد در دانشگاه باشد، اگر پرونده دکتر فیاض را به هیئت ممیزه ببرند، امتیاز نمی‌آورد چون مقاله علمی و پژوهشی ننوشته است.

این استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان بیان کرد: هنوز بسیاری از افراد هستند که ارزش تصحیح متون را نمی‌دانند. پیدا کردن صورت صحیح یک بیت یا عبارت در یک نثر گاهی ارزشش از یک کتاب تالیفی بیشتر است؛ این که او «تاریخ بیهقی» را به خوبی تصحیح کرده، نشان‌دهنده جامعیت بی‌نظیر این مرد بزرگ است.

مهدویان اظهار کرد: مردانی مانند فیاض به کل میراث ادبی نیاکان ما احاطه و تسلط داشتند؛ مگر می‌شود کسی فقط شاهنامه بخواند و متخصص ادبیات حماسی باشد، بدون آنکه بقیه متون را خوانده باشد؟ متون ادبی مانند حلقه‌های زنجیر به هم پیوسته‌اند، مشکل شاهنامه با نظامی حل می‌شود، مشکل نظامی با سنایی حل می‌شود، مشکل سنایی با مولانا و خاقانی حل می‌شود و مشکل همه آن‌ها با سعدی حل می‌شود؛ همه این‌ها به هم پیوسته است و چطور ممکن است که ادبیات فارسی چندین گرایش داشته باشد؟


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۶۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان آغاز به کار کرد

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با رقابت ۲ هزار و 5۰۰ دانش‌آموز در قالب 800 تیم آغاز شد.

دکتر طهرانچی پس از افتتاح این جشنواره از بخشهای مختلف آن بازدید و با شرکت کنندگان دیدار و گفت‌وگو کرد.

ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان با حضور 2500 دانش آموز در قالب 800 تیم از 26 استان از امروز 19 اردیبهشت ماه آغاز و تا 21 اردیبهشت ماه در واحد علوم و تحقیقات کتابخانه مرحوم دکتر حبیبی ادامه دارد.

این جشنواره در راستای ایجاد شور و نشاط علمی در میان دانش‌آموزان و استعدادیابی و ظهور خلاقیت دانش آموزان با هدف گسترش فرهنگ و تحقیق و پژوهش و رشد مهارت‌های علمی، فناورانه و مهارتی دانش‌آموزان ایران اسلامی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229925 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید
  • تولید ادبیات کودک و نوجوان با مشکل روبروست
  • دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک شد
  • ‌دانشگاه شیراز میزبان نهمین همایش ملی ادبیات کودک می‌شود
  • ششمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی فرهیختگان جوان آغاز به کار کرد
  • بزرگان استان قزوین اجازه شایعه سازی برای مدیران را ندهند
  • نخستین پیش‌نشست کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی برگزار می‌شود
  • تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان
  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟