Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه با دست اندرکاران ستاد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ با دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر سید عباس صالحی به همراه دکتر محمد جعفر یاحقی، استاد دانشگاه فردوسی و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سید سعید سرابی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دست اندرکاران دبیرخانه پایتخت فرهنگی جهان اسلام با دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی دیدار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از استاد شفیعی کدکنی به عنوان یک چهره ماندگار و تاثیر گذار بین المللی یاد کرد که تالیفات و تحقیقات گسترده‌ای در حوزه زبان و ادب فارسی دارد.
سید عباس صالحی در ادامه، مفاخر علم و ادب و فرهنگ ایران زمین را سرمایه‌های این مرز و بوم دانست و از خراسان به عنوان مهد فرهنگ ایران یاد کرد که بزرگانی را چه در گذشته و چه در عصر حاضر در خود پرورانده است.
سید سعید سرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز ضمن ابراز خرسندی از فرصت پیش آمده، دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی را به عنوان یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های علمی و ادبی قرن حاضر و افتخار خراسان و ایران بر شمرد.
وی در ادامه این جلسه گزارشی از رویداد فرهنگی مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ ارائه کرد و این موضوع را فرصتی برای برنامه‌ریزی‌های زیربنایی و توسعه فرهنگی مشهد مقدس دانست.
سرابی همچنین شرح کوتاهی از مراسم بزرگداشت دکتر محمد جعفر یاحقی در مشهد نیز ارائه کرد.

همچنین در این دیدار دکتر محمد جعفر یاحقی به نقش و جایگاه دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی در ادبیات معاصر ایران عنوان اشاره کرد و افزود: ما باید قدر مفاخر خود به ویژه مفاخر معاصر را بدانیم و فرهنگ و هنر این مرز و بوم را به اندیشه‌ها و دغدغه‌های آنان پیوند دهیم.
در پایان این جلسه دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی ضمن نقل خاطراتی از حضور خود در مشهد و کسب علم در محضر اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در مشهد مقدس، عنوان کرد: ما باید به شخصیت‌هایی که عمر خود را در راه فرهنگ و ادب این مرز و بوم صرف کرده‌اند ادای دین کنیم آنهم با ثبت آثار و تالیفات آنها.
وی در این جلسه به نقل خاطراتی از جلسات درس اساتید حوزه در مشهد خصوصا ویژگیهای درس ادیب نیشابوری و شیخ سیف الله رییسی پرداخت و در ادامه به نقش موثر دکتر علی اکبر فیاض در تاسیس دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی اشاره کرد و گفت: تاکنون حق مطلب برای این استاد فقید ادا نشده است و ضرورت دارد که در این باره کارهایی انجام شود.
دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی در ادامه به شاعر فقید مشهدی دکتر محمود فرخی خراسانی اشاره کرد و بیان داشت: ای کاش فرصتی فراهم شود تا منزل مسکونی این شاعر معاصر خراسانی و مشهدی خریداری و به موزه تبدیل شود.
وی در ادامه عنوان کرد: شخصیت‌های برجسته علمی و مذهبی بسیاری در خراسان و مشهد وجود دارند که در حوزه علم و کتابت کم نظیر بوده‌اند، اما متاسفانه شناخته شده نیستند. این شخصیت‌ها باید شناسایی و به مردم معرفی شوند و آثار مکتوب و شفاهی آنان چاپ و ثبت شود.
شفیعی کدکنی در پایان به موضوع پاسداشت زبان فارسی اشاره کرد و گفت: غنای این زبان آنقدر زیاد هست که نمی‌توان دورنمایی برای آن در نظر گرفت. ما باید قدر این زبان را بدانیم. زبانی که در برخی کشورهای همسایه تبلیغ می‌شود دو یا سه نسل دیگر دوام نخواهد داشت چرا که آنها نام آورانی مثل حافظ و سعدی و فردوسی و مولانا ندارند و بزودی از هم می‌پاشند.
در پایان این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ را به دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی اعطا کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۴۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال توسعه تماشاخانه سنگلج هستیم/ تهاتر با شهرداری

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت و در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر وضعیت ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج توسط شهرداری تهران که قرار بود در طرح توسعه سنگلج در اختیار این تماشاخانه تئاتری قرار گیرد، تاکید کرد: با شهردار محترم تهران صحبت کردم. بنا بر این است که مشکلی برای مجموعه سنگلج پیش نیاید. ما به دنبال توسعه تماشاخانه سنگلج هستم.

وی یادآور شد: نامه‌ای خدمت شهردار تهران ارسال کردم و با ایشان مذاکره حضوری نیز داشتم که حاضر هستیم تهاتر کنیم و آن زمین در اختیار مجموعه تئاتر سنگلج قرار بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تماشاخانه سنگلج از قدیمی‌ترین مراکز نمایشی تهران است و هنرمندان و اصحاب هنر به این مجموعه و طرح توسعه آن بسیار علاقه‌مند هستند.

کد خبر 6100317 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب افتتاح شد + عکس و فیلم
  • بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب افتتاح شد
  • دکتر شهریاری: امروز تمام کفر در مقابل تمام اسلام ایستاده است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:‌ معلمان در جامعه‌ توسعه یافته در صف اول تکریم قرار دارند
  • فرهنگ‌سازی با برنامه‌ریزی آموزش و پرورش انجام شود
  • به دنبال توسعه تماشاخانه سنگلج هستیم/ تهاتر با شهرداری
  • ماجرای دیدار وزیر ارشاد و رضا رویگری
  • عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از «رضا رویگری»
  • سرلشکر سلامی: همه راه‌های نفوذ دشمنان باید بسته شود
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران